lauantai 1. joulukuuta 2018

Parhaat ilmaiset neuleohjesivustot

Nyt en ole viimepäivinä saanut mitään käsitöitä valmiiksi. Ei kuitenkaan huolta, intoni käsitöihin ei ole hiipumassa; tälläkin hetkellä minulla on monta rautaa tulessa mutta ne vain vievät hieman pidemmän aikaa valmistuakseen. Tekeillä on niin neuletöitä, ompelua, maalausta kuin muutakin askartelua ja ajattelin ne kaikki tulla sitten lopulta tänne vielä esittelemään.  Halusin nyt kuitenkin tulla päivittämään tänne jotain mukavaa teidän iloksenne.

Tässä syksyn aikana olen etsiskellyt jos jonkinmoisia ohjeita neuletöihin ja nopeasti löysinkin ne parhaat sivustot. Itsellä on vain muutama kriteeri hyvälle ohjesivustolle, mutta valitettavasti harva ohjeita tarjoava sivusto täytti niitä kaikka. Haluan sivuston olevan selkeä, ohjeiden olevan helppolukuisia (ja suomeksi) ja tietenkin sivustolta tulisi löytyä mahdollisimman paljon sellaisia ohjeita, joita ihan oikeasti haluan neuloa. Plussaa myös että ohjeita löytyy samalta sivustolta paljon. Tähän alle listaan muutamia sivustoja, joista itse olen kokenut olevan paljon hyötyä.

1. Novita
    + Selkeä sivusto jota on helppo käyttää
    + Suomenkielinen
    + Paljon erilaisia ohjeita
    + Ohjeet on selitetty yksinkertaisesti
    + Hyvät kuvat
    + Suurimmassa osassa ohjeista monia kokovaihtoehtoja

2. Drops Design
    + TODELLA paljon erilaisia ohjeita
    + Suomenkielinen
    + Ohjeissa monia kokovaihtoehtoja

3. Ravelry
    + Paljon ohjeita Suomeksi
    + Suurin osa ohjeista käyttäjien lisäämiä, eli ohjeita joista muutkin pitävät
    + Myös paljon ilmaisia ohjeita

4. Yhteishyvä
    + Selkeät ohjeet jotka sopivat ihan aloittelijoillekin
    + Suomenkielinen
    + Tämän kautta opin tekemään ensimmäiset lapaset ja villasukkani!
    + Selitetään selkeästi erilaisia neuletekniikoita, esimerkiksi kantapään tekoon

Youtube
Ei ole neulesivusto, mutta pakko oli tämäkin tänne laittaa kun tästä olen saanut ehkä melkein kaikista eniten apua. Tämän avulla olen oppinut ihan perus-silmukoista lähtien lähes kaiken oleellisen neulomisesta. Löytyy paljon suomenkielisiä ohjeita tosiaan ihan aloitussilmukoista langankiertoihin sun muihin juttuloihin.

Lisäksi monista eri blogeista olen bongaillut paljon erilaisia ohjeita. Täällä omassa blogissani mainitsen aina sivuston, josta olen ohjeen kopioinut. Lisäksi jotkut tuotokset ovat minun itseni suunnittelemia, niissäkin kyllä mainitsen että ohje on minulta lähtöisin. Jos jonkun blogissani esiintyvän käsityön ohje jää kuitenkin täältä uupumaan, sitä saa aina kysyä minulta tuosta alapuolella olevasta kommenttikentästä. Pyrin vastaamaan heti kun huomaan kommenttisi. :)

2 kommenttia: