torstai 8. elokuuta 2019

Napsumatto pilttipurkin kansista

Nyt voin tulla ylpeänä kertomaan että nyt se on vihdoin valmis! Tätä projektia olen työstänyt jo lähes vuoden verran, välillä enemmän ja välillä vähemmän innoissani. Nyt se urakka on ohi, enkä varmasti tee samaa enää toiste.

Ajatus tähän lähti siitä, kun Teemu oli vielä purkkiruoalla ja niitä lasisia purkkeja ja niiden kansia kertyi aivan järjettömiä määriä. Pari isoa pussillista purkkeja ja kansia lahjoitin läheiselle koululle, jossa ala-asteikäiset lapsukaiset pääsevät niitä käyttämään askarteluihinsa. Kuulemma olivat joulukalenterin, magneetteja, muistipelin yms jo niistä tehneetkin. Mutta purkkeja ja kansia tuli silti kokoajan lisää, enkä tiennyt mihin niitä enää työntää. Lopulta päädyin ratkaisuun, että heivasin ylimääräiset purkit lasinkeräykseen ja kansia rupeaisin käyttämään askarteluissa. Netistä löysin monia kivoja ohjeita niiden uudelleenkäyttöön, mutta kokeiluun valikoitui tämä.

Ensiksi etsin kivan, Teemulle mieleisen kuvan, jota lähtisin toteuttamaan. Ankka oli helppo valinta, sillä Teemu on koko pienen ikänsä tykännyt hirmuisesti kaikenlaisista ankoista. Seuraavaksi tilasin tarvittavat langat. Tähän olen käyttänyt 100% bambulankaa, joka on pehmeää ja antibakteerista. Lankojen saavuttua urakka sitten alkoikin. Laskin, kuinka monta minkäkin väristä päällistä piti tehdä. Sitten virkkasin jokaiselle purkin kannelle oman päällisensä kiinteillä silmukoilla (yhden päällisen virkkaamiseen kului noin 30min). Lopulta kun kaikki palaset olivat valmiita, yhdistin ne toisiinsa ompelemalla reunoista.

Teemu tykästyi mattoon kyllä heti ja käy siinä töpsyttelemässä pitkin päivää. Napsuva ääni jalkojen alla kuulostaa varmaan niin hauskalta. Itseasiassa yllätyksekseni se myös tuntuu aika kivalta jalkojen alla, varmaan osasyynä tuo käyttämäni pehmeä lanka.

Nyt kun nämä aloittamani isot projektit ovat valmiita, postaustahtikin tulee varmasti kiihtymään kun on aikaa tehdä niitä pienempiäkin käsitöitä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti